RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Сенат США затвердив важливу резолюцію по анексії Криму

Комітет із закордонних відносин Сенату США затвердив і рекомендував до схвалення верхньою палатою Конгресу резолюцію про засудження незаконної спроби Російської Федерації окупувати Крим.

Про це на сторінці в Facebook повідомляє посольство України в США.

"В документіпідтверджується позиція Сенату про те, що Крим є частиною суверенної території України. Наголошується на тому, що політика США повинна полягати у протидії намаганням змінити статус, демографічну карту чи політичну природу Криму", - сказано в повідомленні.

Також наголошується, що резолюція засуджує порушення прав людини в Криму і покладає правову відповідальність на РФ за такі злочини протягом всього терміну окупації півострова.

Крім того, сенатори закликали уряд США продовжувати застосовувати свої повноваження щодо санкцій проти РФ і застосовувати подальші зусилля американської сторони щодо заохочення ЄС до введення додаткових санкцій, пов'язаних з Кримом.

Також про значення прийнятого документа читайте в матеріалі "Апострофа": США зробили важливий крок для звільнення Криму: залишилася одна перепона.