RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Від Кравчука до Януковича: в Україні назвали причини примітивності топ-політиків

На примітивність топ-політиків, починаючи від Леоніда Кравчука і закінчуючи Віктором Януковичем, вплинуло два фактори: комуністично-соціалістичний і Москви.

Таку думку в інтерв'ю "Сегодня" висловив політик і дипломат Юрій Щербак.

"Українська політична еліта пройшла шлях примітивізації від Кравчука до Януковича. Це сталося тому, що еліти як такої не було. Був величезний вплив двох факторів. Перший - комуністично-соціалістичний. Це ліві, які пили кров з України, які хотіли тут встановити совєтчину. вони все життя читали Леніна і Сталіна, та ще й не все і неуважно, були людьми неосвіченими, не знали життя на Заході, які там теорії, індустрія. Вони проголосували за незалежність, тому що передчасно злякалися Єльцина. Це "червоні барони", секретарі обкомів, генерали КДБ/МВС. Вони іншої України, ніж соціалістична Україна, не могли уявити. З цим розпрощалися тільки в 2014 році, та й то, думаю, в середині там сидять комуністичні або соціалістичні ідеали", - сказав дипломат.

Другий фактор, зазначив він, це вплив Москви.

"Ось ця група "міцних господарників" без команди з Москви нічого не могли придумати. Вони не уявляли життя без Держплану і вибивання фондів з Москви. До 2014 року на огляд в Москву ще їздили, щоб Путін дав ярлик на князівство Київське. Частина політиків до сих пір їздять, беруть там інструкції. Це вилікує тільки зміна поколінь, коли люди будуть знати, що світ ширше, ніж Росія", - резюмував Щербак.

Як повідомляв "Апостроф", політик і дипломат Юрій Щербак не виключає саморозпаду Росії через помилки Путіна в управлінні країною.