RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Україні затримано агентів Кремля, які готувалися зірвати вибори

Протягом серпня співробітники СБУ викрили та заблокували в інтернеті діяльність російських пропагандистів, які готувалися до втручання у хід проведення майбутніх виборів президента України.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що російські спецслужби через інтернет залучили до "співпраці" мешканців Дніпра, Кривого Рогу та Нікополя, які є адміністраторами груп у соціальних мережах, блогерами. Ці громадяни за грошову винагороду мали публікувати надіслані з Росії політичні новини та залучити "підставних" осіб для реєстрації сайтів в українському сегменті доменних імен. На цих ресурсах були заплановані деструктивні публікації, у тому числі із закликами до насильницької зміни конституційного ладу України та порушення її територіальної цілісності.

"Таким чином РФ намагалася поширювати "фейкові" новини та популяризувати окремих проросійських учасників виборчого процесу. Тобто створювався плацдарм для впливу на хід проведення майбутніх президентських виборів в України через маніпулювання громадською думкою в інтернеті", - зазначили в СБУ.

Слідчими СБУ розпочато кримінальне провадження про вчинення злочинів проти основ національної безпеки України.


Як повідомляв "Апостроф", у Вашингтоні затримали росіянку Марію Бутіну, яку звинувачують в незареєстрованій діяльності на території США в якості агента, що діє в інтересах РФ.