RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Почалася нова гра: з'явився прогноз по Донбасу після вбивства Захарченко

Події наступних тижнів покажуть, чи була ліквідація ватажка ДНР Олександра Захарченко блискучою спецоперацією українських спецслужб чи ж він став жертвою розбірок бойовиків в Донецьку.

Таку думку висловив "Апострофу" дипломат Василь Філіпчук.

"Події наступних двох-трьох тижнів дадуть відповідь на питання - що це було? Чи справді це була блискуча спецоперація українських спецслужб - тоді нас чекає, щонайменше, відновлення повноцінних бойових дій на сході країни. Або ж це були внутрішні розбірки в Донецьку - і тут Москва, звичайно, повинна була б втрутитися і "навести порядок" на окупованій території", - заявив він.

Дипломат також не виключає, що ліквідація Захарченко - це план Москви, результатом якого стане поступове заморожування конфлікту і перетворення Донбасу в територію, "де нічого не відбувається, окрім всихання і відмирання з невизначеним майбутнім".

Він не виключає, що Україну чекають "кілька дуже цікавих місяців з подальшою ротацією керівництва ЛДНР, новими постановками і поступовою зміною декорацій".

"А десь там - жовтень, необхідність продовження дії закону про особливий статус ОРДЛО, а можливо, і взагалі - прийняття принципово нових рішень щодо Донбасу, відведення озброєнь, проведення виборів і поступове відновлення контролю", - резюмував Філіпчук.

Він зазначив, що зараз саме можна сказати, що на Донбасі "почалася нова гра".

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Донецька бондіана: сценарії для Донбасу після вбивства Захарченко.