RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Порошенко вніс в Раду історичний законопроект про Україну в НАТО: деталі

Президент України Петро Порошенко зареєстрував у Верховній Раді проект змін до Конституції щодо прагнення інтеграції України в НАТО і Європейський Союз.

Про це повідомила представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко, передає Інтерфакс.

"Сьогодні президентом України зареєстровано зміни до Конституції України щодо закріплення європейського, євроатлантичного напряму розвитку України", - повідомила вона на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, депутатських груп і комітетів Верховної Ради в понеділок, 3 вересня.

Так, за її словами, у зв'язку з цим будуть внесено зміни до статей 85, 102, 116, якими передбачено відповідальність Верховної Ради, президента і Кабінету міністрів України щодо закріплення європейського і євроатлантичного напрямків.

Крім того, будуть внесено зміни в преамбулу Основного закону.

"Пропонується також виключити положення, яке передбачає використання існуючих військових баз на території України для тимчасового перебування іноземних військових формувань на умовах оренди відповідно до міжнародних договорів. Мається на увазі перебування Чорноморського флоту Росії на території Кримського півострова, який є українським", - повідомила представник президента.

Як повідомляв "Апостроф", раніше названо топ-5 найбільш важливих законопроектів осені, які належить розглянути Верховній Раді.