RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Порошенко назвав Онищенко злочинцем, а опальний нардеп нагадав про презумпцію невинуватості

Президент Петро Порошенко назвав брехнею звинувачення екс-глави департаменту фінконтроля НАПКА Анни Соломатін про втручання влади в роботу агентства і заявив, що НАЗК є незалежним органом, а також назвав опального нардепа Олександра Онищенка злочинцем.

Про це він заявив в інтерв'ю програмі GPS на телеканалі CNN, уривок якого показаний на сайті телеканалу.

"Це неправда, тому що вони (НАПКА - ред.) Повністю незалежні. Це абсолютно підтверджено всіма. Воно (агентство - ред.) точно не знаходиться ні в якому разі під впливом президента", - сказав Порошенко.

Пізніше ведучий програми мав намір запитати про заяви Олександра Онищенка, який ствердує, що президент Петро Порошенко змушував його домовлятися з народними депутатаміо голосуванні за законопроекти за гроші, на що Порошенко перебив його словами: "Онищенко - злочинець".

"Він повинен приїхати в Україну і дати свідчення в суді і відповідати за свій злочин, тому що він має дуже серйозне звинувачення в корупції", - додав президент, відзначивши, що Онищенко звинувачує не він, а незалежний антикорупційний орган.

У свою чергу, сам Онищенко також прокоментував слова президента на своїй сторінці в Facebook, нагадавши Порошенко про презумпцію невинності.

"Порошенко визначив, що Онищенко злочинець. Без рішення суду. А як же презумпція невинності? Президент країни опускається до подібних речей. Він відверто показує, що закони для нього не писані. І що закони диктує він", - зазначив Олександр Онищенко.

Нагадаємо, Олександра Онищенка звинувачують в організації схеми з перепродажу купленого у держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами. Він виїхав з України в липні 2016- го - після того, як Верховна Рада дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт. У свою чергу, Інтерпол відмовився оголошувати Онищенко в міжнародний розшук, а суд Іспанії також прийняв рішення відмовити Україні в арешті та екстрадиції Онищенко.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика