RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Тимошенко розповіла, що потрібно робити з військовою промисловістю

Основні кроки, які треба зробити для посилення оборонного-промислового комплексу - надати підприємствам можливість торгувати самостійно, забезпечити належним кредитуванням та захистити від перевірок.

Про це сказала лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко під час ХI Міжнародного авіакосмічного салону «Авіасвіт – ХХІ».

За її словами, наразі підприємства ОПК України мають безліч проблем, вирішення яких дало б стрімкий розвиток галузі та зробило б нашу країну конкурентною у світі.

Поспілкувавшись з учасниками виставки, Тимошенко зауважила, що у 99 випадках зі 100 вони просять державу не заважати та не займатись поборами.

«Перший крок, який влада має зробити, – скасувати імперативну потребу торгувати нашим підприємствам оборонно-промислового комплексу через напівдержавного посередника «Укрспецекспорт», який збирає фінанси з підприємств, але не дає можливості нормально торгувати та виходити на світові ринки. У підприємств має бути право торгувати самостійно», – зазначила вона.

До того ж, за словами лідера партії, націнки монополіста (до 35%), – непосильні виробникам. Змушені витрачатись на посередницькі послуги, вони недоплачують працівникам, не вкладають в науковий розвиток і в розширення виробництва, додала політик.

По-друге, відсутні потрібні обігові кошти для розвитку учасників ринку: «Навіть успішні підприємства, які торгують на міжнародних ринках, не можуть взяти кредити та розвиватися».

По-третє, безкінечні перевірки з вимогою хабарів заважають роботі підприємств галузі, зауважила Тимошенко.

«Треба, щоб держава не заважала, створила умови для розвитку, правильне кредитування, достатнє оборонне замовлення», – зазначила голова партії.