RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Церковника Путіна не пустили в Україну: подробиці

Ректору Московської духовної академії ррхієпископу Амвросію не дозволили відвідати Україну, розгорнувши на паспортному контролі в Києві.

Про це повідомляє інформагентство "Інтерфакс".

"Архієпископа Амвросія сьогодні в Києві на паспортному контролі не пустили в Україну. Владика прилетів на актовий день Київської Духовної академії, який тепер пройде без нього. Чекаємо подробиць", - заявив глава синодального Відділу по взаєминах Церкви Володимир Легойда.

Як уточнив заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ протоієрей Микола Данилевич, причину заборони перетину кордону не пояснили.

"В даний час владика Амвросій збирається вилетіти назад в Москву", - додав Данилевич.

У РПЦ висловили свої співчуття у зв'язку з ситуацією, що склалася.

"Владика Амвросій як глава провідного духовного навчального закладу, з яким пов'язана біографія багатьох сучасних церковних діячів України, прямував до Києва для участі в актовому дні Київської духовної академії. Однак українська влада закрили йому доступ в країну, ймовірно порахувавши його шпигуном", - розповів секретар відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату з міжправославних відносин протоієрей Ігор Якимчук.

На його думку, "така гіпертрофована шпіономанія, характерна більше для тридцятих років минулого століття, ніж для двадцять першого століття, не робить честі тим, хто її роздмухує".

Як повідомляв "Апостроф", президент України Петро Порошенко заявив, що РПЦ в Україні немає місця і відправив російських церковників "додому, в Росію". Крім цього в Росії заявили, що підписання угоди про співпрацю та взаємодію між Україною і Вселенським патріархатом не означає створення Української церкви. А з 11 жовтня 2018 року, коли Константинопольський патріархат скасував акт про передачу території України під адміністрацію РПЦ з тих пір в Україні фактично не існує УПЦ Московського патріархату.