RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Угорщина відзначилася черговим зухвалим заявою по Україні: в мережі відповіли

Будь-які домовленості з чинною владою України поки неможливі.

Про це повідомляє ТСН, посилаючись на слова прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана в Будапешті під час засідання Ради угорської діаспори.

За його словами, скоро в Україні відбудуться президентські вибори, і це вже буде досягненням, якщо відносини між країнами не погіршаться.

"Ми з'ясуємо, чи триватиме нинішній угорський курс, або адміністрація президента врегулює відносини з Угорщиною", - підкреслив Орбан.

Також він зазначив, що Угорщина зараз вже контактує з потенційними переможцями виборів. Уряд Угорщини намагається обговорити необхідні зміни, які можуть бути прийняті після зміни влади.

"Ми сподіваємося, що Україна буде союзної, дружній і не буде переслідувати угорців, які сьогодні є громадянами України, і скористається можливістю того, що Угорщина готова брати участь у розвитку Закарпаття і за його межами і сприяти стабілізації і розвитку України", - заявив Орбан .

Український політолог Олексій Голобуцький прокоментував заяву Орбана.

"Контакти з Кремлем дійсно токсичні: повноцінне, легітимне держава Угорщина раптом перейшла на риторику ніким не визнаних квазіобразованій ЛДНР," сірих земель ", окупованих Росією. Тепер ми з двох сторін вже чуємо тези про" домовленості з новою українською владою ". І з обох сторін це означає територіальні претензії щодо України ", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Голобуцький додав, що питання про приналежність Криму коштує розширити, додавши - "Чиє Закарпаття?"

Ректор Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці Ільдіко Орос заявила у виступі 23 жовтня на мітингу в столиці Угорщини, Будапешті, що в Україні зараз по відношенню до угорців діють "комуністичні і фашистські методи".