RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Угорщині на повному серйозі заговорили про загрозу фашизму в Україні

Ректор Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці Ільдіко Орос заявила у виступі 23 жовтня на мітингу в столиці Угорщини, Будапешті, що в Україні зараз по відношенню до угорців діють "комуністичні і фашистські методи".

Про це з посиланням на провладне угорське видання Hirado повідомляє Mukachevo.net.

Так, на думку Орос, пише Hirado, комуністичні і фашистські методи діють сьогодні, особливо в Україні. Нинішні події в Україні нібито нагадують переслідування євреїв, які відбувалися 100-150 років тому: "Закарпатських угорців хочуть звинуватити в кризі економічно-політичного становища в Україні".

За словами Ільдіко Орос, в останні роки нібито регулярними стали на телеканалах програми, які паплюжать угорців і викривляють громадську думку: "Постійно оскверняються пам'ятники, пам'ятні дошки, нашу історію переписують. У містах проходять факельні ходи з молодими людьми, у яких закриті обличчя. В мережі інтернет на одному з сайтів виклали "список смерті", а на сайті парламенту збирають підписи, щоб поставити на порядок денний постанову про виселення угорців з України".

"Одна тільки Угорщина стоїть за нами, спасибі Угорщини", - заявила Орос.

Також вона згадала новий український закон про освіту і звинувачення в сепаратизмі.

Нагадаємо, докладніше про складні стосунки України з Угорщиною читайте в матеріалі "Апострофа": Україна у відносинах з Угорщиною за краще займати позицію страуса.