RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Очікування зрадника: в Україні розкусили план тяжкохворого Януковича

Інформація про госпіталізацію екс-президента України Віктора Януковича напередодні його останнього слова в суді щодо держзради, є лише спробою затягнути процес і винесення вироку до обрання нового президента України.

Таку думку висловив журналіст Віталій Портніков, пише "Еспресо".

Він вважає, що цю новину варто сприймати як інформацію "про політичні наміри".

Журналіст нагадує, що лише кілька тижнів тому Янукович мав намір розповісти в суді про "державний переворот" і "злочинний Майдан".

"Але люди, які є кураторами Януковича в російському керівництві, очевидно, порадили йому помовчати - щоб не злякати загальну вдачу. Навіщо виступати в суді з останнім словом і нариватися на вирок у справі про державну зраду? Адже значно простіше затягнути процес до обрання нового господаря кабінету на Банковій", - вважає журналіст.

Він переконаний, що і Москва і Янукович чекають нового президента, з яким можна буде домовитися щодо справи Януковича, а не просити про скасування вироку.

Він також вважає, що і президент Росії Володимир Путін і Янукович мають особисті інтереси в тому, щоб влада в Україні змінилася.

"Путіну потрібне скасування санкцій, Януковичу - повне відновлення контролю над фінансовими потоками, втраченими після втечі з Києва. Путін упевнений, що новому президенту потрібно буде з ним домовлятися - бо інакше продовжиться війна", - підкреслює журналіст.

При цьому Портніков вважає, що президенту, який буде обраний в 2019 році "доведеться або продовжити виснажливу боротьбу, або капітулювати в обмін на закінчення війни і економічні преференції".

"Ну і зрозуміло, домовитися з Путіним про все, що хвилює російського президента - в тому числі і про долю Януковича. Так, це загрожує новим повстанням і поваленням такого президента. Але Путін і Янукович - не дивлячись на два українських Майдани - не вірять в повстання. Вони вірять в гроші і технології. Вся їхня технологія сьогодні - очікування зрадника. Янукович чекає нового Януковича. Саме тому Януковичу нема чого зараз йти в суд", - резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", 19 листопада суд в Києві переніс розгляд справи щодо держзради на 5 грудня, а також вирішив, що Янукович зможе виступити з останнім словом навіть з лікарняного ліжка.