RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Верховна Рада прийняла важливе рішення щодо майбутнього України в ЄС і НАТО

Верховна Рада прийняла у першому читанні президентський законопроект про внесення змін до Конституції України щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС і НАТО.

"За" проголосувало 311 депутатів.

Законопроект закріплює незворотність курсу України на європейську і євроатлантичну інтеграцію та підтвердження європейської ідентичності українського народу у преамбулі Основного закону.

У статті 85 пропонують визначити, що до повноважень Верховної Ради належить "визначення засад внутрішньої і зовнішньої політики, реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору".

Статтю 102 запропоновано доповнити положенням, що "Президент України є гарантом реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору".

Стаття 116 доповнюється новим пунктом, згідно із яким Кабінет Міністрів "забезпечує реалізацію стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору".

Докладніше про нові зміни до Конституції читайте в матеріалі "Апострофа": Ігри з Конституцією: українська влада перетворює шлях у Європу в "науковий комунізм".