RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Рада прийняла рішення по воєнному стану в Україні: історичне відео

Народні депутати України затвердили введення воєнного стану в низці областей на 30 днів, починаючи з 28 листопада.

"За" проголосувало 276 нардепів.

Перед голосуванням президент України Петро Порошенко навів фрагмент проекту закону, в якому пропонується запровадження воєнного стану виключно в областях, які розташовані вздовж російського кордону, вздовж придністровської ділянки українсько-молдовського кордону і вздовж узбережжя Азовського і Чорного морів - саме там, де може бути нанесено удар.

Це Вінницька, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, а також Чернігівська, Херсонська і внутрішні води Азово-Керченської акваторії.

Як повідомляв "Апостроф", вранці 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили відверто агресивні дії проти кораблів Військово-морських сил ЗС України, які йшли до Маріуполя, протаранивши один з них.

Пізніше російські військові кораблі відкрили вогонь по українських суднах в Керченській протоці і захопили їх.

У зв'язку з агресією Росії в Азовському морі РНБО ухвалила рішення про введення воєнного стану. Дане питання буде розглянуто Верховною Радою.

Президент Петро Порошенко підписав указ рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2018 "Про надзвичайних заходів щодо забезпечення державного суверенітету і незалежності України і введення воєнного стану в Україні".