RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Названо масштабний план Путіна по Азову і військовому стану в Україні

Провокацією в Азовському морі президент Росії Володимир Путін на меті переслідував розгортання третього Майдану.

Про це заявив відомий британський фахівець з політики Росії Джей Шерр.

"Я бачу ще одну причину, чому це сталося зараз. Вона очевидна для всіх українців - це президентські вибори в березні. Кремль хотів спровокувати президента Порошенка на введення не просто воєнного стану, а жорсткої його форми - призупинення демократичних прав і перенесення президентських виборів. У надії, що це виведе людей на вулиці і потенційно призведе до третього Майдану. Але також дасть Юлії Тимошенко "мантію" захисту демократії в Україні. Тому з боку Росія це і реакція, і, мабуть, провокація. І ставка була на те, що Україна не відповість на те, що сталося збалансовано і раціонально", - сказав він.

На думку експерта, він припускав те, що Росія піде на нову провокацію.

"Я очікував, що щось подібне станеться в цій або іншій потенційній зоні конфлікту, з моменту, коли Екуменічний Патріархат в Константинополі оголосив про надання Томосу про автокефалію Української православної церкви. Першою відповіддю на це рішення, яке цілком здивувало Москву, було скликання Ради безпеки Російської Федерації. тобто відразу було проведено зв'язок між цим рішенням і інтересами безпеки Росії. І коли потім Сергій Лавров звинуватив США, що вони стоять за цим, стало очевидно, що в цьому бачать велику геополітичну поразку", - уточнив експерт.

Детальніше про цілі атаки на українські кораблі, читайте в матеріалі "Апострофа": Захід повинен зробити три речі, щоб допомогти Україні в боротьбі за Азовське море - британський фахівець.