RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Стало відомо про авіаудар російського літака по українським кораблям в Азовському морі

Російська Федерація під час нападу на українські кораблі в Керченській протоці застосувала атаку Су-30 із витратою двух ракет.

Про це повідомив начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко під час позачергового засідання Верховної Ради, на якому розглядається питання введення воєнного стану в Україні.

Муженко заявив, що в ході атаки на українські кораблі було застосовано авіацію РФ. За його словами, Су-30 здійснив атаку з витратою двух ракет.

"Сьогодні отримано додаткову інформацію про те, що в ході атаки на українські кораблі була також застосована авіація Російською Федерацією. Су-30 здійснив таку атаку з витратою двух ракет", - повідомив він.

Як повідомляв "Апостроф", вранці 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили відверто агресивні дії проти кораблів Військово-морських сил ЗС України, які йшли до Маріуполя, протаранивши один з них.

Пізніше російські військові кораблі відкрили вогонь по українських суднах в Керченській протоці і захопили їх.

У зв'язку з агресією Росії в Азовському морі РНБО ухвалила рішення про введення воєнного стану. Дане питання буде розглянуто Верховною Радою.

Президент Петро Порошенко підписав указ рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2018 "Про надзвичайних заходів щодо забезпечення державного суверенітету і незалежності України і введення воєнного стану в Україні".