RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Рада прийняла рішення про нову назву для УПЦ (МП): відео бійки після голосування

Верховна Рада України прийняла закон, що зобов'язує Українську православну церкву (Московського патріархату) в своїй назві вказати приналежність до Російської православної церкви (РПЦ).

За відповідне рішення проголосували 240 народних депутатів при 226 мінімально необхідних.

Так, проект закону №5309 про внесення змін до закону "Про свободу совісті та релігійні організації" щодо назви релігійних організацій передбачає, що релігійна організація, що входить в структуру релігійної організації з центром в державі, що вчинила військову агресію проти України і тимчасово окупованій її територію, зобов'язана в назві відображати належність до такої релігійної організації за межами країни.

Після того як рішення було оголошено, в залі засідання парламенту між депутатами почалася бійка.

Нардеп від фракції "Опозиційний блок" Нестор Шуфрич зірвав з трибуни парламенту прикріплений плакат із зображенням лідера громадського руху "Український вибір" Віктора Медведчука за гратами і написом "Агента Путіна Медведчука - під суд".

В цей час нардеп від "Народного фронту" Юрій Береза підбіг до Шуфрича і відібрав у нього плакат. Після цього зав'язалася бійка між групами нардепів з "Опозиційного блоку" і "Народного фронту" і деякими позафракційними парламентаріями.

Після цього спікер Верховної Ради Андрій Парубій оголосив перерву в засіданні.

Як повідомляв "Апостроф", 15 грудня в соборі Святої Софії в Києві пройшов Об'єднавчий собор українських православних церков, на якому головою помісної української православної церкви обрали єпископа Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія.

В УПЦ (МП) заявили, що проголошена в результаті Об'єднавчого собору Православна церква України є "розкольницькою структурою".