RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Загроза нікуди не поділася: Порошенко висловився про продовження воєнного стану

Введення військового положення було своєчасним і необхідним, і показало свою ефективність.

Про це під час засідання Ради національної безпеки і оборони України сказав президент Петро Порошенко, передає прес-служба глави держави.

"Російська загроза нікуди не поділася. І можливо, якби не вибори, ми б попросили Верховну Раду продовжити військовий стан. Але і за цей місяць в умовах військової тривоги для зміцнення обороноздатності ми зробили чимало", - зазначив президент.

За його словами, за період воєнного стану Міністерство оборони і Генеральний штаб здійснили передислокацію військ в ті райони, де вони найбільш необхідні для відбиття можливих атак з боку Росії.

"Туди, де за нашою інформацією, ситуація була найбільш загрозлива", - сказав Порошенко. Він також повідомив, що було посилено систему протиповітряної оборони в південних і східних областях.

"На два-три місяці була прискорена передача техніки і озброєнь у війська, були мобілізовані і провели навчальні збори резервістів першої черги. Збори проводилися в складах бригад і навчальних центрів. Ще раз ми відчули дуже потужне плече підтримки з боку учасників бойових дій, які продемонстрували готовність у будь-який момент миттєво повернутися до строю", - додав президент.

При цьому він підкреслив, що кількість бажаючих пройти збори резервістів була в три-чотири рази більше від потреби.

"Запровадження воєнного стану було своєчасним і необхідним. Як показав останній місяць - і ефективним кроком" - додав Порошенко.

Як повідомляв "Апостроф", військовий стан в Україні завершився 26 грудня, о 14:00.