RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Справа Гандзюк: проти Луценка висунули гучне звинувачення

Юрист Масі Найєм подав заяву до Державного бюро розслідувань про кримінальне правопорушення за розголошення інформації розслідування у справі вбивства Катерини Гандзюк.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Подав на Генпрокурора Луценка Ю.В. заяву про кримінальне правопорушення за розголошення відомостей досудового розслідування у справі Каті Гандзюк. Це правопорушення передбачене ч. 2 ст. 387 КК України. Мова йде про розголошення, вчинене прокурором незалежно від того, чи приймав він безпосередню участь в досудовому розслідуванні", - розповів Найєм.

Він пояснив, що розголошення відомостей може призвести до негативних наслідків для слідства.

"Наприклад, публічне оголошення про намір повідомити певним особам про підозру може дати чіткий сигнал таким особам про те, що їм варто здійснити певні дії для уникнення застосування до них відповідних процесуальних дій. Такий же ефект матиме і оголошення ймовірного мотиву вбивства та повідомлення про те, що саме такий мотив наразі виводить слідство на ім‘я ймовірного замовника", - додав юрист.

Заява подана до Державного бюро розслідувань, до підслідності якого входить розслідування злочинів, вчинених зокрема Генпрокурором, окрім тих, що підслідні НАБУ.

"ДБР у своїй зовнішній комунікації акцентує увагу на тому, що його "мета - притягнення винних до відповідальності, незважаючи на їхні посади, зв’язки та ресурси". Тому подивимося, якою буде реакція Бюро на заяву", - додав Найєм.

Нагадаємо, докладніше про розслідування справи Катерини Гандзюк читайте в матеріалі "Апострофа": Вбивство Гандзюк: як хочуть "поховати" справу відомої активістки.