RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У Сербії масово протестують проти політики президента: вражаючі відео

5 січня на акції протесту проти політики президента Сербії Александара Вучича в столиці Белград вийшли близько 15 тисяч активістів.

Про це повідомляє видання DW.

Люди звинувачують президента Вучич в авторитаризмі. У суботу, 5 січня, учасники мітингу пройшли ходою до будівлі, в якому базується проурядовий державний телеканал RTS, серед їхніх вимог - відставка гендиректора телеканалу Драгана Буйошевіча.

"Протестувальники несли транспарант-розтяжку з написом-хештегом "Один з п'яти мільйонів", яка обігрує недавнє висловлювання президента Вучич, згідно з яким він не піде назустріч вимогам демонстрантів навіть в тому випадку, якщо на вулиці вийде п'ять мільйонів чоловік. Населення Сербії становить приблизно сім мільйонів людей", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, акції в Сербії почалися ще 8 грудня і тривають досі. Люди вийшли на вулиці в різних містах країни, вони хочуть повалити владу президента Сербії Александара Вучич.

Як повідомляв "Апостроф", в 2019 році у Франції поновилися акції протестів. 5 січня в найбільших містах країни відбулися перші в цьому році акції руху "жовтих жилетів". А раніше повідомляли, що кількість жертв через мітинги "жовтих жилетів" у Франції зросла до 10 осіб.