RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Кравчук розповів, чому Путін не ризикне йти війною на Україну

Перший президент незалежної України Леонід Кравчук розповів, чому глава Російської Федерації Володимир Путін не здатний піти в масштабний наступ на Україну.

Про це повідомляє видання "Факти".

На питання журналістів, чи здатний Путін піти в масштабний наступ, Кравчук відповів: "Вірю, що немає. І скажу чому. Вони анексували Крим, але не можуть з ним впоратися. Уявіть, що, не дай Бог, зійдуть з розуму і окупують всю Україна. Їх військової могутності на це, може, і вистачить. Але ж потім треба буде змусити український народ жити так, як хоче Путін. тобто перевести сюди органи примусу, витратити більшу частину свого бюджету, щоб утримати Україну в покорі. Ми будемо битися до останнього. Думаю, що Путін це розуміє. Поетом у йому важливо зараз загрожувати. Влаштував в Керченській протоці провокацію, побачив, як світ реагує. Слава Богу, реакція була дуже гостра. Це означає, що цивілізований світ з нами, про що свідчить прийнята резолюція ООН".

Також Кравчук нагадав, що Трамп сказав, що не зустрічатиметься з Путіним, поки той не поверне нам моряків і кораблі.

"Пошук рішення вже йде. До мене звертаються деякі російські ЗМІ: "Могли б ви брати участь в обговоренні цього питання?" Тобто ніби як на громадських засадах вони промацують ґрунт", - заявив він.

Також перший президент незалежної України розповів про витрати Росії на армію.

"Президенти адже виховані так: глава держави не робить помилок. Тільки сів у крісло, відразу голова - "будинок рад". Президент помиляється? Ви що, це неможливо! Путін вже почав розуміти, що світ реагує на його витівки. Я можу довго говорити про те, чому він ніколи не піде широкомасштабної війною проти України. Ви знаєте, скільки витрачає Росія на армію? 60 мільярдів доларів на рік. А НАТО - один трильйон. різні цифри і різні можливості!", - розповів Леонід Кравчук.

Як повідомляв "Апостроф", російський публіцист і політолог Лілія Шевцова розповіла про головну проблему, яка виникне перед російським суспільством після відходу президента Росії Володимира Путіна.