RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Москва готує чергову підлість проти поранених українських моряків: деталі

Поранених українських полонених в Росії моряків хочуть перевести з СІЗО "Матроська тиша" в "Лефортово", де немає лікарні.

Про це повідомляє видання "theБабель".

У Москві готують до переведення військовополонених українських моряків Андрія Ейдер, Василя Сороку і Андрія Артеменка. Адвокат Олександра Маркова, яка захищає Ейдер і її колега Сергій Бадамшін (адвокат Сороки) відвідали моряків в СІЗО.

"На даний момент точної дати перекладу поранених моряків в СІЗО "Лефортово" немає. Думаємо, що найближчим часом їх переведуть, на цьому або на наступному тижні", - розповіла Маркова.

Адвокат додала, що українські консули в Росії, як і адвокати, зможуть відвідувати військовополонених українських моряків в "Лефортово". Родичі військовополонених проти перекладу, оскільки в "Матроської тиші" моряки проходять лікування в лікарні СІЗО, а в "Лефортово" лікарні немає.

"Ми проти перекладу хлопців до "Лефортово", вони нездорові. У мого сина проблеми з очима, їх потрібно терміново лікувати", - пояснила мати пораненого Андрія Артеменко Лариса Артеменко.

Її слова підтвердила і адвокат. "Медико-санітарної частини в "Лефортово" немає, є тільки окремі лікарі. Можливості надання медичної допомоги в "Лефортово" набагато гірше", - зазначила Олександра Маркова.

За інформацією Сергія Бадамшіна, функції руки Сороки не відновлюються, пальці не згинаються, не сходить набряк, в руці залишаються осколки.

"Медичні документи, в порушення закону, не представлено не тільки адвокату, але навіть самому хворому", - повідомив в Facebook адвокат Бадамшін.

Як повідомляв "Апостроф", 16 січня Лефортовський суд Москви продовжив термін утримання під вартою ще чотирьом українським морякам Віктору Безпальченко, Володимиру Варімезу, Владиславу Костишину, Володимиру Лісовому до 24 квітня 2019 року.