RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

"Розумна сила" заявила, що війна перетворює Україну в загрозу безпеці ЄС: відео

Євросоюз потребує приходу до влади в Україні політичних сил, здатних мирним шляхом врегулювати конфлікт на Донбасі.

Про це заявив заступник голови партії "Розумна сила" Олександр Савченко під час виступу на комітеті зимової сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

"Брак політичної волі до миру, незатухаючий збройний конфлікт, тяга до войовничої риторики та загострення суспільних протиріч перетворює Україну на справжню загрозу європейській безпеці", - висловив думку Савченко.

Він також вважає, що поведінка України "на міжнародній арені і всередині європейських правових інститутів суперечить демократичним принципам".

"Європейці намагаються врегулювати українську кризу. Тому вкрай потребують нових сил, здатних вести переговори, йти на компроміси, запропонувати і втілити миротворчі ініціативи", - сказав Савченко.

Він також заявив, що ЄС після введення безвіза зіткнувся з проблемою трудової міграції з України, в той час як українська влада не поспішає шукати вихід з цієї ситуації.

Нагадаємо, восени 2018 року в ході зустрічі делегації партії на чолі з головою Олександром Соловйовим з депутатами парламенту Німеччини, членами Європарламенту, євродепутати підтримали партію і пообіцяли винести на розгляд питання мирних ініціатив "Розумної сили" і тиск на них з боку влади на засіданні ПАРЄ.