RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Росія знайшла новий спосіб для шантажу України: в США розкрили план Путіна

Все вказує на те, що Росія утримуватиме українських моряків щонайменше до квітня, що пов’язано з президентськими виборами в Україні.

Про це заявив спецпредставник США щодо України Курт Волкер під час міжнародного телефонного брифінгу для журналістів, в якому брав участь і "Апостроф".

З його слів можна зробити висновок, що РФ використовуватиме полонених українських моряків для тиску на Україну, адже немає жодних законних підстав для їхнього ув’язнення.

Нагадаємо, у неділю, 25 листопада, група прикордонних кораблів Російської Федерації атакувала групу українських кораблів, що йшла з Одеси до Маріуполя, в складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь", а також рейдового буксира "Яни Капу".

Згодом кораблі, разом із 24 моряками були взяті у полон. У Москві проти них влаштували судилище і взяли під варту.

Міжнародна спільнота засудила агресивні дії Росії та наполягала на негайному звільненні полонених моряків. Натомість Росія ігнорує цю тему.

Детальніше про захоплення і перспективи звільнення полонених з Росії читайте в матеріалі "Апострофа": Війна за право: як повернути моряків додому.