RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Суд в Україні прийняв гучне рішення по одіозному екс-міністру Януковича

Печерський райсуд Києва зняв арешт з 20 земельних ділянок, трьох будинків, квартири і двох машиномісць, накладений в рамках розслідування справи про відмивання коштів екс-главою МВС Віталієм Захарченком.

Про це, з посиланням на реєстр судових рішень, пише УНІАН.

Зазначається, що відповідну ухвалу виніс суддя Віталій Писанець 30 січня.

В оприлюдненій резолютивній частині рішення сказано, що під час відкритого судового засідання було розглянуто та задоволено клопотання адвоката Юрія Борщевського, подану в інтересах нідерландської компанії "Фонд Адміністративне бюро LVV" про скасування арешту майна.

Зазначено, що арешт був накладений у рамках кримінального провадження від 13 листопада 2014 по фактам злочинної діяльності колишнього міністра внутрішніх справ Захарченка та осіб з його найближчого оточення за ознаками злочинів, передбачених, ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 5 ст. 368 (хабарництво), ч. 3 ст. 209 (відмивання грошей, отриманих злочинним шляхом), ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу.

Суддя прийняв рішення скасувати арешт трьох житлових будинків в Обухівському районі Київської області, Волноваському районі Донецької області та Донецьку і 20 земельних ділянок. Крім того, знято арешт з квартири в Києві на вулиці Драгомирова, 12 і двох машиномісць за цією ж адресою.

Постанова слідчого судді оскарженню не підлягає.

Як відомо, після Революції гідності в 2014 році Захарченко втік до Росії.

Як повідомляв "Апостроф", арешт на майно і рахунки Захарченко був накладений судом в 2017 році.