RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Експерт розповів, як Порошенко віддувається за українських політиків перед Заходом

Президент України Петро Порошенко є чи не єдиним політиком, який протистоїть проросійським реваншистам на зовнішній арені.

Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив блогер та політичний експерт Олексій Голобуцький.

"Чому ми не можемо сформувати єдиний імідж нашої держави у світі? Це тому, що наша зовнішня політика – байка про лебедя, рака і щуку. Бо в нас є одні політики, які лобіюють український та євроінтеграційний інтереси. А є інші, які наполегливо шкодять цьому і братаються з нашими ворогами", – написав експерт.

Він зауважив, що в "нормальних державах окрім президента багато політиків проводять внутрішню та зовнішню політику, очолюють цілі напрями роботи, опікуються розвитком окремих галузей".

"Водночас з боку України на міжнародній арені гарує здебільшого лише Петро Порошенко. Він за тиждень встиг привернути увагу світової спільноти до України і в Мюнхені, і у Нью-Йорку", – написав блогер.

При цьому він зауважив, що підтримки від інших українських політиків глава держав не дочекався.

За його словами, досі значна частина нашого політикуму залишається українською тільки номінально, а фактично намагаються звести нанівець потуги президента на зовнішній та внутрішній арені.

"Скільки в нас начебто українських політиків, які роблять усе задля того, аби в світі українська політика виглядала як фарс або «політична шизофренія». В нас є ціла плеяда діячів, які щоденно показують світові, що з нами неможливо домовитись, і в нас відсутній політичний «каркас», який веде державницьку лінію і з котрим можна співпрацювати. І Порошенко постійно змушений якимось чином нівелювати цей ефект, що йому, на мій погляд, непогано вдається. Попри шалений опір реваншистів ми все ж отримуємо від Заходу істотну допомогу", - зауважив експерт.

При цьому він додав, що Захід ще більше б грав на стороні України, якби "всередині країни політики були відповідальними та одностайними".