RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Скандал з підкупом виборців: в БПП пригрозили бойкотом парламенту

У вівторок, 26 лютого, фракція "Блок Петра Порошенко" у Верховній Раді має намір бойкотувати голосування, поки міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не спростує заяви про підкуп виборців представниками БПП або не надасть докази.

Про це заявив голова фракції БПП Артур Герасимов в ефірі телеканалу "Прямий".

"До моменту, поки не буде спростовано ці політично ангажовані заяви або не будуть надані докази... наша фракція у вівторок, тобто завтра (26 лютого - ред.), не голосуватиме ні з одного питання, крім всіх законопроектів, що стосуються сфери національної безпеки і оборони", - зазначив Герасимов.

Він нагадав, що глава МВС Аваков заявив про причетність представників фракції БПП до купівлі голосів. За словами Герасимова фракція на своєму засіданні підтримала позицію з вимогою спростувати звинувачення або опублікувати докази.

Разом з тим у фракції "Народний фронт" пов'язують намір БПП бойкотувати голосування в парламенті з небажанням голосувати за проект закону, ініційований міністром внутрішніх справ, про посилення відповідальності за порушення на виборах.

"Причина такої різкої заяви зрозуміла - завтра на голосування виноситься законопроект міністра МВС Арсена Аваков №8270 - про посилення відповідальності за порушення на виборах, зокрема за підкуп виборців", - написав нардеп з "Народного фронту" Антон Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook .

Нагадаємо, докладніше про майбутні вибори президента в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Загрози виборів: як в Україні можуть використовувати "руку Кремля".