RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Розкрито масштабну схему розкрадань на заводах Міноборони України: реакція фігуранта скандалу

Журналісти заявляють, що до них в руки потрапив архів листування про покупку контрабандних запчастин для оборонної промисловості України і "відмивання" сотень мільйонів гривень на них.

Про це розповідається в сюжеті, який вийшов на Youtube каналі Bihus.Info.

Журналісти заявляють про багаторічну схему відмивання сотень мільйонів гривень з українського оборонного комплексу, до якої нібито причетний 22-річний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського - партнера президента Петра Порошенка.

Стверджується, що журналісти восени 2018 року отримали анонімний лист з архівом листування фігурантів схеми. За даними журналістів, перевірка листів показала, що наведені в листуванні факти відповідають дійсності, і що архів, швидше за все, не підробка.

За даними журналістів, серед організаторів схеми - глава державного оборонного концерну. А відкати отримували директори оборонних заводів і поліція. Журналісти показали листування учасників схеми, внутрішню документацію з домовленостями про хабарі і номери карток - хто за що відповідав, скільки кому заносили і скільки отримували самі.

Йдеться про події в період з 2016 року, коли в рамках схеми, як стверджують журналісти, кілька великих чиновників і пов'язаних з ними осіб продавали українським оборонним підприємствам запчастини для військової техніки з націнкою до 300%. Товар вони завозили з РФ контрабандним шляхом або ж купували на складах військових частин в самій Україні. В цілому, за даними ЗМІ, мова йде про суму близько 250 млн грн.

Розслідувачі зняли чотирисерійний фільм.

Сам Ігор Гладковський заявив, що подасть до суду на авторів фільму.

"Звинувачення є безпідставними, а так звана "переписка" - фейковою", - заявив він у відповідь на запит журналістів.

За словами Гладковського, в позові не буде матеріальних претензій. Він вимагатиме лише спростування недостовірної інформації та готовий надати правоохоронним органам пояснення з усіх питань, порушених журналістами.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", журналісти виявили, що Міністерство оборони України закупило продукти для армії за завищеними цінами.