RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Журналіст розповів про причетність одіозного прокурора до скандалу з розкраданням сотень мільйонів у ЗСУ

Військовий прокурор Анатолій Матіос може бути причетний до зливу інформації про масштабне розкрадання державних коштів в оборонному секторі України.

Про це в Facebook написав журналіст Сергій Іванов.

За його словами, Матіос у своєму розпорядженні цією інформацією з листопада 2017 року, але він "продав її зацікавленим особам".

"В листопаді 2017 року Головна військова прокуратура розслідувала кримінальні провадження про розкрадання в оборонці. В провадження фігурували підприємства, у т.ч. "Оптимумспецдеталь" Віталія Жукова, шестірки заступника секретаря РНБО Гладковського. В ході обшуків у Жукова було вилучено незапаролений смартфон, в якому підлеглі Матіоса знайшли листування, фрагменти якого ми побачили вчора", - написав Іванов.

Журналіст пояснив, що Матіос замість проведення слідчих дій "продав його зацікавленим особам за дуже великі гроші".

"З огляду на дуже сумні рейтинги Порошенко в листопаді 2018 року, Матіос пішов з компроматеріалами до кандидата, чия перемога здавалася йому невідворотною, а саме до Юлії Тимошенко", - зазначив він. За словами Іванова Тимошенко, в свою чергу, пообіцяла Матіосу посаду Генпрокурора і відклала компромат очікувати годину "Х".

"Матіос повернувся з зустрічі, урочисто оголосив членам своєї прокурорської ОЗГ, що він наступний Генеральний, тому можна сміливо продовжувати красти, вбивати, трахати гусей і саджати добровольців", - зазначив журналіст.

Іванов пояснив, що Матіос дуже хотів би, щоб це розслідування не виходило зараз, в такий невідповідний для нього момент, вважає журналіст.

"І тепер я дуже не заздрю Матіосу. З одного боку його ніжно тримають за горло члени ОЗГ Гладковського-Порошенка, які наївно думали, що компру знищено, з іншого боку - ціла купа ображених і розорених ним людей з туманним бандитським минулим. Якщо Матіоса звільнять, можна починати робити ставки, скільки він проживе в Україні (або просто проживе)", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", Раніше журналісти розповіли, звідки взявся компромат на "Укроборонпром".