RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Героїчний полковник ЗСУ: з'явилося відео представлення Порошенком нового заступника секретаря РНБО

Президент України представив нового заступника секретаря РНБО України Сергія Кривоноса, який зайняв цей пост замість Олега Гладковського, який оскандалився з розкраданнями в Міноборони.

Відповідне відео опубліковано на офіційній сторінці президента в Facebook.

Відзначимо, що Кривоніс брав участь у багатьох міжнародних навчаннях. У 2014 році особисто командував обороною Краматорського аеродрому, яка ознаменувалася великими втратами з боку противника.

В цьому ж році був призначений начальником Управління спеціальних операцій Генерального штабу. Полковник Кривоніс і його команда розробили стратегію побудови українських Сил спеціальних операцій у співпраці з представниками НАТО.

У той же час, за даними журналіста Юрія Бутусова, начальник Генштабу Віктор Муженко негласно усунув Кривоноса від реалізації програми підготовки ССО, через особистий конфлікт.

А 5 січня 2016 року наказом Міністра оборони України він був призначений першим заступником командувача Сил спеціальних операцій ЗС України.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Сергій Кривонос балотувався в кандидати в президенти України, але пізніше зняв свою кандидатуру.