RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Мільйонні розкрадання в армії: Луценко зробив важливу заяву по скандальним "мажорам"

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Ігор Гладковський був учасником корупційних схем в оборонному комплексі.

Про це він сказав журналістам після засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради.

"Що стосується ймовірної участі пана Гладковського або Свинарчука, то листування не вказує на те, що він займався або виробництвом, або переведенням коштів в готівку без сплати податків, але для нас очевидно, що він був співучасником цієї діяльності", - зазначив Луценко.

"Ми зараз працюємо, щоб отримати необхідні докази, щоб розширити коло підозрюваних", - заявив генпрокурор, відповідаючи на питання про те, яка роль Гладковського-молодшого в незаконних схемах в оборонному комплексі.

Крім того, Луценко повідомив, що другий фігурант журналістського розслідування Bihus.info Віталій Жуков став підозрюваним у рамках кримінального провадження про ухилення від сплати податків.

"Станом на сьогоднішній день у нас є підозра не тільки пану Рогозі (власник фірми "Оптімумспецдеталь" Андрій Рогоза, - ред.), але і підозра пану Жукову. І я не думаю, що це остання підозра в цій справі", - зазначив Луценко.

За його словами, в ході обшуків і затримання в іншій справі (про вимагання Рогозою грошових коштів у родички заарештованого в той момент заступника міністра економіки часів Віктора Януковича) Служба безпеки вилучила телефон Рогози.

У листуванні на гаджеті було виявлено докази схем з грошима "Укроборонпрому" за участю Андрія Рогози, Віталія Жукова і Ігоря Гладковського.

"Рогоза приблизно рік перебував під арештом, а потім, згідно із законодавством, йому було обрано інший запобіжний захід. І сьогодні разом з двома вже колишніми співробітниками СБУ він знаходиться на лаві підсудних. У ході затримання пана Рогози з двома співробітниками СБУ у нього був вилучений телефон , з якого нам стало відомо про ряд інших кримінальних правопорушень, які вчинялися ним разом з партнерами по бізнесу - Жуковим і Свинарчуком (Гладковським, - прим. ред.)", - сказав Луценко.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", фірма "Оптімумспецдеталь" ( "Оптима"), яка фігурує в скандалі з корупційною схемою в оборонному секторі, отримувала потрібні довідки від "знайомих" в СБУ і НАБУ.