RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Зеленському зробили суворе попередження про третій Майдані

Новий Майдан можливий, якщо кандидат в президенти Володимир Зеленський займе пост глави держави і розвернеться в бік Росії.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів журналіст Віталій Портніков.

Він уточнив, що другий масштабний протест українського народу може початися, якщо Зеленський буде діяти, як колись екс-президент України Віктор Янукович.

"Якщо Зеленський буде діяти, як свого часу діяв Янукович - розгорнеться в бік Росії, скажімо, визнає Крим російським, або погодиться на федералізацію України з тим, щоб надати особливі права Донбасу, якщо він запропонує, щоб тут було дві державні мови, якщо він відмовиться від європейської інтеграції - тобто, якщо він почне здійснювати політичний порядок денний Януковича останнього періоду", - пояснив журналіст.

За словами Портнікова, раніше суспільство було готове все терпіти в обмін на європейську перспективу.

"Поки Янукович при всій своїй кримінальності був прихильником ідей європейської інтеграції, хоча при цьому Тимошенко разом з Луценком перебували у в'язниці, суспільство було готове все терпіти в обмін на європейську перспективу. Тобто ти ведеш нас від Росії, а ми закриваємо очі на диктатуру і навіть - на вибіркове правосуддя. Головне - приведи нас до Європи. І коли люди побачили, що цього не відбувається, кардинально змінилися суспільні настрої", - розповів журналіст.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Через 5-6 місяців Україна знатиме ім'я реального глави держави - Віталій Портніков".