RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Порошенко домовився з Макроном про важливі кроки по завершенню війни на Донбасі: відео

Президент Петро Порошенко домовився з президентом Франції Емануелем Макроном про важливі кроки для забезпечення миру в Україні.

Про це він розповів журналістам на брифінгу в Парижі.

"Перш за все переговори були присвячені головній проблемі. Ми маємо спільними зусиллями принести в Україну мир. Мир має панувати і ми досягнули домовленості, що починаючи з 18 квітня під час скап-конференції ТКГ буде проголошене великоднє припинення вогню і зараз буде звернення до РФ для того, щоб Росія забезпечила це як перший крок імплементації миру", - повідомив президент.

Він наголосив, на тому, що у разі своєї перемоги, буде наполягати на скликанні засідання Нормандського формату у найближчий термін.

"Друга позиція – ми домовилися про те, що одразу після президентських виборів, у випадку моєї перемоги, ми будемо докладати максимум зусиль, щоб в дуже короткий час скликати засідання Нормандського формату. До речі, чітко наголошено, що ніякої альтернативи норманському формату, при активній координації США, не існує. І ми наприкінці травня, або на початку червня, запропонуємо провести Нормандський формат на найвищому рівні. До цього часу буде підготовлено порядок денний, який буде передбачати, перше – початок реалізації безпекового компоненту мінських домовленостей, а саме – виведення іноземних військ, а саме – виведення важко техніки і артилерії із окупованої території України. З реалізації позиції з переведення під контроль контрольованої ділянки україно-російського кодону. Докладання максимум зусиль для того, щоб роззброїти незаконні збройні формування і забезпечити мир та безпеку на цій частині території України", - зазначив Порошенко.

Він також наголосив, що як тільки безпековий компонент мінських домовленостей буде встановлено - перейде до переговорів щодо політичного врегулювання. За його словами, далі не пізніше березня 2020 року будуть проведеі місцеві вибори і завершено політичний процес і імплементація відповідної частини мінських домовленостей.

Як повідомляв "Апостроф", у п'ятницю, 12 квітня, президент України Петро Порошенко зустрівся з главою Франції Еммануелем Макроном в Єлисейському палаці, в Парижі.