RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Що значить несподіване звільнення Савченко: розкрито підтекст

Стало відомо про прихований намір, закладений у звільненні народного депутата Надії Савченко з-під варти.

Про нього в інтерв'ю "Апострофу" розповів політичний експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко.

"Тут може бути і умисел, що стосується наближення парламентської кампанії. Можливо, є інтерес в тому, щоб Савченко була на свободі і могла вести свою політичну силу, або у кого-то відтягувати (голоси), або навіть претендувати на проходження в Раду, хоча це поки сумнівно", - пояснив він.

За його словами, Савченко - дуже експресивна людина і вона може використовуватися як інструмент у майбутній політичній боротьбі.

"Адже спочатку ця справа була підконтрольна президенту і його вертикалі. Зараз йде ослаблення президента, і багато хто розуміє, що, швидше за все, він не залишиться на своєму посту. Це відкриває вікно можливостей для зацікавлених сторін через прокуратуру, використовуючи вплив, прохання, подяки для того, щоб це зробити", - говорить експерт.

Також Петренко постарався відповісти на питання, хто ж може бути зацікавленою стороною у звільненні Савченко.

"Однозначно, це не представники нинішньої влади. Навпаки, це показує недолугість роботи Генпрокуратури, а сам Луценко назвав це хворобою судової системи, яка з 2016 року реформувалася з ініціативи та під наглядом Порошенка. Тобто це вигідно зараз опонентові Порошенка в другому турі виборів. Мовляв, дивіться, Насірова випустили, Савченко і Рубана випустили, хоча звинувачення були досить серйозними і в тому, і в іншому випадку", - упевнений він.

Детальніше про це, читайте в матеріалі "Апострофа": Савченко знову на свободі: кому це вигідно і що буде далі.