RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

27 березня

Всі новини

Екс-депутат Держдуми розповів про план Путіна залякати Зеленського

Президент Росії Володимир Путін запустив новий виток ескалації з Україною роздачею паспортів жителям окупованих територій з метою залякати нового українського президента Володимира Зеленського перед прямими переговорами.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов.

Він уточнив, що вторгнення Росії на Донбас не було обумовлено метою анексувати ці території, такий крок був потрібен Путіну більше для шантажу України.

"Тут у Кремля був абсолютно усвідомлений план по захопленню Криму, спрямований на збереження путінської влади в умовах Майдану і недопущення поширення революційного вірусу в Росію. А Донбас виник, як розмінна монета, як побічний результат боротьби еліт всередині РФ, Путін хотів використовувати Донбас для визнання Криму у складі Росії, але цього не сталося", - зазначив політик.

На думку Пономарьова, всі дії кремлівської влади в даний момент пояснюються логікою залякування Зеленського, щоб домогтися послаблень на майбутніх переговорах щодо Донбасу і Криму.

"Путін хоче створити видимість загрози, щоб на переговорах Зеленський був більш гнучкий. Тобто потрібно налякати українське керівництво, щоб у них було відчуття, що вже відбулася окупація, і може початися новий виток війни, а Зеленський йшов, як і Порошенко в 2014 , з обіцянкою принести мир в країну. Тому це може стати катастрофою для його президентського рейтингу, тому він повинен робити все що завгодно, лише б цього не сталося. Думаю, в цьому і полягає план Кремля, а не в окупації".

Також російський політик дав кілька рекомендацій новообраному українському президенту.

"Я б радив йому робити вигляд, що взагалі нічого не сталося. Безумовно, всі кроки по лінії ООН правильні, і я повністю їх підтримую. Міжнародне співтовариство повинне діяти, а Україна повинна це "не помітити", - зазначив Пономарьов.

Як повідомляв "Апостроф", обраний президент України Володимир Зеленський відповів президенту РФ Володимиру Путіну на його указ про спрощену видачу російського громадянства українцям. Зеленський написав на своїй сторінці в соцмережі, що російська влада не повинна витрачати час на те, щоб намагатися спокусити громадян України паспортами РФ.