RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Зеленський виставив жорстку вимогу Верховній Раді: опубліковано відео

Новообраний президент України Володимир Зеленський зажадав від депутатів Верховної Ради призначити інавгурацію на 19 травня.

Відеозвернення опублікували в соціальних мережах на сторінці команди Зеленського.

Він заявив, що депутати парламенту не діють в інтересах українців, тому що бояться розпуску Ради і затягують призначення дати інавгурації.

"І поки ви трясетеся за свої мандати, колишній президент Порошенко робить необоротне: він робить активні перестановки у вищому командуванні армії, намагається просунути свого голову Нацради з питань телебачення і радіомовлення, призначає суддів Верховного суду, серед яких юристи Roshen, судді Майдану і родичі пана Ківалова. Роздає звання генералів більше 20 особам, серед яких відповідальний за безпеку арсеналів і складів, при якому відбулися вибухи в Балаклії, Ічні, Калинівці та Сватові. Дає звання "Героя України" голові Служби безпеки України пану Грицаку", - обурився Зеленський.

"Але я розумію, що марно щось говорити людині, яка говорить: "Я готовий підставити плече", а сама тримає дві фіги в кишені. Це нагадує мені туриста в єгипетському готелі. Завтра додому, валізи упаковані, номер вже прибрали і нормальна, вихована людина чекає трансферу в аеропорт. Але не Порошенко, він ніяк не зупиниться. Тягне рушники, тапочки і все зі шведського столу. Я вас дуже прошу, здайте ключ, розплатіться за міні-бар і вперед. Вам ще митницю і паспортний контроль проходити", - зазначив майбутній президент.

Також він розкритикував парламентаріїв за те, що вони заважають повноцінній роботі державних інститутів, закликавши їх думати про Україну.

"Саме тому я звертаюся до Верховної Ради. У найближчі засідання ви повинні призначити дату інавгурації на 19 травня! Цього вимагаю не я, цього вимагає народ України, в інтересах якого ви присягали діяти. Ви повинні зупинити ці політичні судоми кульгавої качки. Країна потребує нормальної роботи всіх інституцій. Народ не повинен чекати, поки хтось наназначаєтся перед довгою відпусткою. Думайте, будь ласка, не про депутатських ксивах, думайте про Україну. 19 травня. Голосуйте", - закликав Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", в США заінтригували візитом важливою делегації на інавгурацію президента Володимира Зеленського.