RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Росії озвучили зухвалу заяву щодо Донбасу

У Росії заявили, що україна нібито "не залишила жителям Донецька і Луганська іншого вибору, крім самостійності і самозахисту", що призвело до створення самопроголошених "ДНР" і "ЛНР".

Про це сказав представник РФ на переговорах Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Сході України Борис Гризлов.

"Донецький та луганський референдуми стали відповіддю на збройний переворот, на підйом неонацизму, на побиття і вбивства незгодних з новою київською владою, на оголошення і початок каральної операції", – зазначив він.

За його словами, так звані "референдуми" стали реакцією на грубе порушення прав громадян.

"Все, що отримував Донбас від офіційного Києва, - це агресія і блокада. Все, що чув Донбас від офіційного Києва, - це погрози і вимоги здатися. Природно, ніякої капітуляції Донецька і Луганська не буде і бути не може. Не для цього жителі ДНР та ЛНР захистили своє право на життя, на гідне майбутнє, на рідну мову і нестерту історичну пам'ять", - додав він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що журналіст з Луганська розповів про те, чому жителі ОРДЛО покірно реагують на дії бойовиків