RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Інавгурація Зеленського: про що домовилися в Раді

Під час засідання погоджувальної ради парламенту лідери фракції дійшли згоди щодо того, що рішення про дату інаугурації новообраного президента Володимира Зеленського необхідно прийняти цього сесійного тижня (14-17 травня).

Зокрема, спікер ВР Андрій Парубій зауважив, що постанова щодо інаугурації має бути розглянута цього тижня і "я вважаю, що це буде одне з ключових рішень".

Він нагадав, що в парламенті зареєстровані 5 проектів постанов щодо дати інавгурації, зауваживши, що одну із них уже відкликали.

Разом із тим Парубій не зміг більш точно уточнити, коли розглядатиметься це питання. Через це на засіданні погоджувальної ради виник скандал за участі представника міжфракційного об’єднання "За Зеленського" Віталія Купрію, а також нардепа Надії Савченко.

Як зауважує УНН, наразі складно сказати, чи нардепи мають намір затягувати із питанням інавгурації. Проти проведення такого дійства 19 травня офіційно висловилися у «Народному фронті». Свою позицію там пояснили тим, що 19 травня –День пам’яті жертв політичних репресій.

Натомість за 19 травня агітує фракція "Самопоміч", а також на підтримку висловилися і в «Батьківщині».

У свою чергу фракції БПП, "Відродження" та група "Воля народу" заявили, що підтримають ту дату, яка консолідує парламент. Радикальна партія однозначно щодо підтримуваної дати не висловилася.

Читайте на "Апострофі": Інавгурація Зеленського: важливі факти та досвід попередників.