RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Зеленський визначився з главою СБУ: журналісти розкрили подробиці про кандидата

Новообраний президент України Володимир Зеленський запропонував посаду глави СБУ народному депутату від фракції "Батьківщина" Владиславу Бухарєву.

Про це повідомляє OBOZREVATEL, посилаючись на інформацію від власних джерел.

Уже відомо, що можливий майбутній глава Служби безпеки підбирає собі кадри. Так, Бухарєв планує взяти на роботу в СБУ начальника Головного оперативного управління ДФС Геннадія Лісового.

Відзначають, що сам кандидат на посаду головного СБУшника в 2014 році працював заступником голови Служби при Валентині Наливайченко. Також три роки (до 2010) займав посаду заступника глави ДФС. У листопаді минулого року він залишив службу в органах і виграв парламентські вибори по своєму рідному округу в Сумській області. У Раді приєднався до фракції "Батьківщина". У Бухарева залишилися зв'язку і в ДФС, і в СБУ.

Також у виданні повідомляють, що можливий кандидат на посаду глави Служби безпеки працює в органах з 1992 року. За цей час у нього накопичилися гарні статки. Як відзначають, виборчий штаб Зеленського знаходився саме в офісі Бухарєва за адресою вулиця Білоруська, 3. Саме біля цього офісу знайшли прослушку СБУ, яка нібито повинна була записувати розмови в штабі кандидата в президенти. Хоча, до слова, в самій службі заявили, що стежили не за Зеленським, а за його сусідами.

"Згідно з декларацією, у власності Бухарєва і його дружини 4 квартири, 4 автомобілі (два з яких марки Lexus), земельні ділянки, будинок. Так, Бухарєв володіє двома квартирами в Києві площею 219 і 106 кв.м., будинком в Бориспільському районі площею 701 кв.м, квартирою в анексованому Криму (Ялта) площею 80 кв.м", - йдеться в повідомленні.

Також можливий кандидат на посаду глави СБУ відомий своїми зв'язками з одним з українських олігархів.

"Владислав Бухарєв давній знайомий Володимира Зеленського. Ще задовго до його політичних амбіцій діючий нардеп привозив його в Сумську область разом з концертом "95 кварталу". Виступи коміків оплачував політик, квитки роздавали безкоштовно. Що цікаво, згідно з повідомленням прес-служби обласного осередку "Батьківщини", "95 квартал" щороку до Дня незалежності проводив концерти в одному з сіл Сумської області (виборчий округ Бухарєва)", - пише видання.

Як повідомляв "Апостроф", член команди переможця президентських виборів Володимира Зеленського Данило Гетманцев, який відповідає за економічний і податковий напрямок, заявив, що в майбутньому спишуть ФОПам 7,4 млрд грн боргу по ЄСВ, який накопичився з 2016 року і помилився в розрахунках.