RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Інавгурація Зеленського: депутати винесли на голосування відразу 5 дат

15 травня регламентний комітет Верховної Ради розглянув сім проектів постанов щодо дати інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Так, народні депутати Верховної Ради будуть голосувати за одну з п'яти дат - з 17 травня до кінця місяця.

Серед нардепів, які реєстрували проекти постанов щодо інавгурації, Сергій Міщенко (19 травня), Віктор Балога (19 травня), Віталій Купрій (20 і 26 травня), Сергій Каплін (19 травня), Володимир Курінний (17 травня).

У той же час, народний депутат Андрій Тетерів заявив, що "Народний фронт" і ще кілька депутатських сил пропонують провести інавгурацію 28 травня. Тетерів реєстрував проект постанови з Бориславом Березою.

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради Павло Пинзеник назвав всі постанови мотивованими. За його словами, вони в рамках закону пропонують провести інавгурацію в 30-денний термін після публікації офіційних результатів виборів. Також Пинзеник зазначив, що комітет не має повноважень закликати або визначати дату інавгурації.

Тепер на засіданні Верховна Рада має проголосувати на підтримку тієї чи іншої постанови. За регламентом, Рада буде голосувати за постанову по черзі, в порядку дати реєстрації, як тільки якась із постанов набере 226 голосів, наступні розглядатися не будуть.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі був опублікований ряд фотожаб, приурочених до подій навколо інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського, де висміюється його реакція на затягування депутатами Верховної Ради призначення дати заходу.