RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Грають в наперстки: Саакашвілі висловився про повернення в Україну

Екс-губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі, якому було заборонено в'їзд в Україну, заявив, що готовий повернутися.

Про це він сказав у своєму відеозверненні.

Третій президент Грузії Саакашвілі підкреслив, що хоче приїхати на територію України, але українські суди затягують з розглядом його справ.

"По відношенню до мене була порушена справедливість. Я скучив за Україною, за своїм друзям і близьким. Я вважаю Україну своєю другою домівкою, Київ, як і Одесу, - своїми рідними містами. Громадянства мене позбавили штучно. У суді мої справи не розглядаються. Вони кажуть, що треба експертизу провести, а на експертизу у них дворічна черга. Зі мною грають в наперстки", - заявив Саакашвілі.

Він також зазначив, що новий президент України Володимир Зеленський на церемонії інавгурації сказав, що всі українці, які бажають будувати нову державу, можуть приїхати в країну.

"Він обіцяв усім громадянство. Мені потрібно його відновити. А для початку потрібно просто пустити мене на територію України. Прикордонні війська отримали заборону від Порошенка на мій в'їзд. Сподіваюся, що він буде скасований дуже швидко. Я збираюся прилетіти в Україну - ось моя відповідь. До зустрічі в Києві!" - додав Саакашвілі.

Однак у своєму відеозверненні політик точну дату приїзду в Україну не назвав.

Як повідомляв "Апостроф", ще 3 квітня колишній президент Грузії і губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі заявляв, що планує повернутися в Україну. Тоді політик говорив, що він зробить це після того, як Володимир Зеленський переможе в другому турі виборів.