RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Скандал з референдумом: з'явилися деталі зустрічі Зеленського з ветеранами та вдовами бійців

Активісти, які організували протест проти референдуму про мирні переговори з Росією, зустрілися з президентом Володимиром Зеленським.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав волонтер Тім Златкін.

За його словами, бесіда із Зеленським тривала майже годину.

"Тезисно позиція Зеленського: 1. Про переговори з агресором - тема дискусії і навіть кадрова, оскільки справа стосується глав робочих груп по Мінську. 2. Референдум сприймати НЕ законодавчою ініціативою, а щось типу опитування населення. Як це привести до правової межи особисто я поняття не маю. Оскільки як зауважив Олександр Шульман, термін "референдум" передбачає винесення остаточного рішення на рівні Закону, а опитування передбачає збір інформації. 3. "Я хочу, шоб зупинити вогонь" - пряма мова Зеленського, моя відповідь: "Ми хочемо перемоги у війні, оскольку коли починається риторика про припинення вогню - на наші голови летить багато заліза на Донбасі", - пише Златкін.

Також, за його словами, Зеленський заявив про створення великої робочої групи регулярного діалогу з волонтерами та громадськістю. Крім того, він запевнив волонтерів та активістів в тому, що питання здачі української території агресору розглядатися не буде.

Нагадаємо, докладніше про пропозицію референдуму по Донбасу читайте в матеріалі "Апострофа": Референдум про мир з Росією: в чому небезпека ініціативи Зеленського.