RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Зеленський потрапив в пастку з обіцянкою миру на Донбасі: у чому суть

Виконання умов Мінська-2 для встановлення миру на Донбасі може стати справжньою проблемою для президента України Володимира Зеленського.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

"Якщо Володимир Зеленський має намір рухатися в руслі Мінських угод, то він буде змушений виконати цілий ряд зобов'язань. Мінськ-2 дійсно передбачає припинення вогню і обмін військовополоненими", - йдеться в матеріалі.

Втім, автор нагадує, що є й інша складова Мінська-2. Так, Україна повинна провести місцеві вибори на території ОРДЛО, а також забезпечити амністію бойовикам.

Крім цього, Україна буде зобов'язана провести конституційну реформу, яка забезпечить особливий статус окремих територій Донецької і Луганської областей.

Натомість Україна відновить контроль над окупованими територіями і над держкордоном.

"Якщо Зеленський дійсно виконає Мінськ-2, на українській землі настане мир. Який, на жаль, може означати лише перепочинок, як між Першою і Другою світовими війнами", - йдеться в статті.

Головною ж проблемою стане те, що ставленики Москви на Донбасі стануть представниками цілого регіону в українській політиці.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Сюрпризи для Зеленського: чим закінчаться обіцянки президента припинити війну.