RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Повернення Росії в ПАРЄ: український дипломат розкрив подробиці угоди

Переговори щодо повернення Росії в ПАРЄ активізувалися ще на початку цього року: для цього Кремль повинен був виконати три умови.

Про це повідомляє "5 канал", посилаючись на слова Постійного представника України при Раді Європи Дмитра Кулеби.

Росія для повернення в ПАРЄ повинна була повернути Україні полонених моряків, надати доступ Комісару Ради Європи з прав людини в Крим і оплатити внески.

Однак, за словами дипломата, Європа дала зрозуміти російській владі, що повернутися РФ може і без цих умов. Тому російська нота вітчизняному МЗС щодо моряків з'явилася не через рішення ПАРЄ повернути російську делегацію, а тому, що спливав кінцевий термін, наданий Міжнародним трибуналом ООН.

"Просто так співпало, що в ніч з 24 на 25 червня якраз прийняли цю резолюцію, а 25 минав термін. Тому я підтверджую, що тема моряків в ПАРЄ звучала. Але я переконаний, що Росія не збиралася виконувати ці три вимоги, тому що вони розуміли, що коаліція в їх користь вже зайшла в такий стан, коли поверне їх без поступок. Я думаю, сталося саме так", - сказав Кулеба.

Як повідомляв "Апостроф", Захід і Російська Федерація ще до вступу на посаду президента Володимира Зеленського погодили якийсь непублічний план, який передбачав, зокрема, повернення Росії до ПАРЄ.