RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Що не так з резолюцією ОБСЄ по українським морякам: адвокат дав відповідь

У резолюції ОБСЄ немає жодної згадки на положення наказу Міжнародного трибуналу, який служить підставою для звільнення полонених українських моряків.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив адвокат Микола Полозов.

"Єдине! Я не побачив в резолюції будь-яких посилань на наказ Міжнародного трибуналу, який також зобов'язує Росію звільнити моряків. Але сам факт прийняття резолюції важливий. Оскільки необхідно фіксувати ті порушення, які допускає російська влада по відношенню до українських моряків", - зазначив він.

У той же час, він додав, що резолюція носить рекомендаційний характер.

"Немає ніяких важелів, щоб зобов'язати Росію її виконувати. Це поки все ще діалог. Інша справа, що невиконання Росією наказу Міжнародного трибуналу може спричинити більш жорсткі наслідки, в тому числі характеру санкції. Така резолюція - це свого роду ще одне нагадування російській владі, що цю проблему неодмінно треба вирішувати. І вирішувати раніше, ніж буде якась більш жорстка реакція", - додав він.

Детальніше про те, чому потрібно тиснути на Кремль усіма способами, читайте в матеріалі "Апострофа": Європа завдала Кремлю ще один удар з-за українських моряків: як це їм допоможе.