RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Опитування щодо виборів: у Раду проходять п'ять партій, ще три - мають шанс

Якби позачергові парламентські вибори до Верховної Ради проходили у найближчу неділю, в парламент точно потрапили б п’ять партій – "Слуга народу", "Опозиційна платформа – За життя", "Голос", ВО "Батьківщина" та "Європейська солідарність", ще три партії, зокрема й Радикальна партія Ляшка, впритул наблизилися до 5% бар'єру.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною компанією "Інмарк", повідомляє "Інформатор".

Так, серед тих, хто піде на вибори і визначився, за кого голосувати, 39,4% віддадуть свій голос партії "Слуга народу". Другу позицію посіла "Опозиційна платформа – За життя" з результатом 13,1%. Третє місце у партії "Голос" Святослава Вакарчука – 7,9%. Далі йдуть ВО "Батьківщина" – 7,5%, та "Європейська солідарність" – 7,1%.

Також, враховуючи похибку дослідження, подолати 5% прохідний бар’єр мають шанси Радикальна партія Олега Ляшка, "Сила і честь" та "Громадянська позиція". За партію Ляшка готові голосувати 4,9% виборців. Політсилу Смешка підтримують 4,3% опитаних, а "Громадянську позицію" – 4,2%.

Інші партії набирають менше 3%.

14,6% респондентів не змогли відповісти, за кого будуть голосувати на позачергових виборах до ВРУ. Ще 6,5% респондентів сказали, що не підуть на вибори.

Опитування проводилося з 29 червня по 4 липня 2019 року.