RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Війни не буде: в Росії розповіли, що Путін задумав проти України

Президент Російської Федерації Володимир Путін задумав нову підлість проти України - Кремль усіма можливими способами буде протидіяти реформам у країні.

Таку думку висловив "Апострофу" російський опозиціонер Костянтин Боровий.

За його словами, військового втручання в українські парламентські вибори не очікується, оскільки це важкий план, який потрібно "виношувати": наступу без артпідготовки не буває.

"Але, наскільки я відчуваю, Росія дуже активно бере участь у цих виборах, у протидії будь-яким можливим реформам - це і фінансування, і величезна агентурна мережа, яка все ще існує в Україні. Вона представлена і спецслужбами, і частково - армією, і чиновниками, і багатьма політичними структурами. Кремль фінансує ці мережі, підтримує інформаційно під час пропагандистської кампанії. Це більш ефективно, ніж військовий наступ", - підкреслив Боровий.

Він додав, що мета Росії - не допустити створення ситуації, яка виникла в Грузії, де парламент і виконавча влада спільно проводили дуже радикальні реформи і показували всьому іншому пострадянському простору, що реформи можливі, можливо перемогти корупцію, кланову структуру суспільства в країні.

"Україна втомилася від відсутності реформ, від вічного ходіння по колу. Змінюється влада, змінюються президенти, але суть не міняється - та ж корупція, неефективність, олігархи, злочинні зв'язки між олігархами і політичною системою. Народ України хоче це зруйнувати. У [президента України Володимира] Зеленського поки виходить це дуже слабо. Заклик прийняти закон про незаконне збагачення депутати не підтримали. Зараз Зеленський робить все можливе, щоб у Раді виникла коаліція реформ", - підсумував політик.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Втручання Росії у вибори: у Путіна є більш небезпечний сценарій, ніж військовий".