RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Зеленський і Вакарчук почали переговори щодо коаліції: з'явилися подробиці

Президент України Володимир Зеленський запросив лідера партії "Голос" Святослава Вакарчука обговорити можливість створення коаліції в парламенті.

Про це повідомляє видання "Обозреватель".

"Це була наша ініціатива. І якщо ви пам'ятаєте, наша ініціатива до Вакарчука була ще з самого початку моєї президентської кампанії", - сказав президент про коаліцію.

Він також зазначив, що робить це із задоволенням.

"Ми більше не можемо наполягати. У нас трохи більше рейтинг, ніж у "Голосу", але ми запрошуємо Вакарчука до розмови з задоволенням", - додав він.

У свою чергу Вакарчук заявив, що його партія готова до такого кроку, якщо їх пріоритети будуть дотримані.

Як пише " 24 канал", за словами лідера партії, коаліція повинна формуватися на основі коаліційної угоди.

"Коаліційна угода повинна формуватися після того, як ми перевіримо у кого які червоні лінії", - заявив лідер партії "Голос".

За його словами, чіткими червоними лініями партії "Голос" є те, що Україна рухається в Європу, ЄС і НАТО. Також основний принцип влади - закон один для всіх і невідворотність покарання. Слоган правління - економіка без олігархів. І також за словами Вакарчука остання принципова позиція - депутатів спускаємо з неба на землю.

"Якщо ми з цих питань знаходимо спільну мову, то з тими партіями ми готові сідати і домовлятися", - пояснив Вакарчук.

Разом з тим, в політсилі "Голос" не виключили об'єднання з партіями Петра Порошенко "Європейська солідарність" і Юлії Тимошенко "Батьківщина". Умова співпраці - деолігархізація.

Пізніше Вакарчук озвучив умови створення коаліції з "Слугою народу".

Як повідомляв "Апостроф", коаліційна угода для створення парламентської більшості за участю партії "Слуга народу" в новому скликанні Верховної Ради готова на 70%.