RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Дуже важливий сигнал: експерт пояснив, що означає візит Зеленського до Туреччини

Візит українського президента Володимира Зеленського в Туреччину говорить про те, що українська політика є багатовекторною і не сконцентрованою на співпраці з США.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив керівник "Центру антикризових ініціатив" Максим Глущенко.

"Він показав, що ми готові співпрацювати не тільки з США, але і з країнами, що мають протиріччя з Вашингтоном. Туреччина ж для України може стати успішним партнером в розробці оборонно-промислового комплексу", - вважає експерт.

За його словами, візит Зеленського в Туреччину є дуже важливим, так як останнім часом місцеве керівництво стало дрейфувати в бік РФ.

"Тому необхідно утримати Туреччину в пулі наших, нехай і ситуаційних, але союзників по ряду питань. Найбільш важливе з них - завершення війни і реінтеграція Донбасу, як перший крок у виконанні обіцянок нового президента України. І акцентування Зеленським у своїй промові уваги на питанні повернення з РФ моряків - явне тому підтвердження. Безумовно, кожен глава держави переслідує свої інтереси. Але просто будувати здогади, як будуть вирішуватися обумовлені проблеми - справа невдячна. Думаю, незабаром стануть зрозумілі мотиви Анкари", - доб вил Глущенко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Відбити Туреччину у Росії: чим важливий візит Зеленського в Анкару.