RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Гримчака можуть звільнити: в суді стався великий скандал

Заступник голови Міністерства з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак може бути звільнений, оскільки в документах прокуратури і в вердикті суду була допущена помилка.

Зокрема, після того, як головуюча суддя зачитала свій вердикт про арешт Гримчака на два місяці, його адвокат Тетяна Матяш звернула увагу, що у постанові суду йдеться про Гримчака Юрія Михайловича, хоча її підопічний - Юрій Миколайович.

Суддя визнала, що в текст закралася помилка і пообіцяла її виправити. Втім, адвокат зазначає, що якщо суддя внесе зміни в уже підписаний документ - це буде посадовим злочином. Захисниця Гримчака вважає, що він повинен бути звільнений, а суд повинен провести нове засідання, щоб прийняти нову постанову. Адвокат також заявила, що буде вимагати відводу судді.

У той же час сторона звинувачення наполягає, що в документ закралася прикра помилка, яка, втім, не змінює суть справи.

Суддя наразі пішла у нарадчу кімнаті для прийняття якогось рішення. Гримчака наразі не заарештували.

Згодом сторона обвинувачення подала суду заяву про виправлення помилки.

Оновлено. Матяш пояснила журналістам, що суду має 5 днів, щоб провести нове засідання, на якому може бути прийнято повторне рішення про арешт Гримчака. Рішення буде приймати вже новий суддя.

При цьому сам Гримчак може бути звільнений близько 20:30 17 серпня, оскільки в цей час закінчується термін його затримання на 72 години. Що буде з ним до цього часу, адвокат сказати не змогла. Як відпустити, так і заарештувати його поки не мають права.

Дивіться повне відео із зали суду

Як повідомляв "Апостроф", Гримчак був затриманий увечері 14 серпня. Його підозрюють в зусилля з метою отримати обманним шляхом 510 тисяч доларів . Крім Гримчака також був затриманий його помічник.

Подробиці про затримання читайте в матеріалі "Апострофа".