RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Елітна нерухомість в Києві та Криму: опубліковано фото колишніх володінь Богатирьової

Затримана 27 серпня екс-глава МОЗ часів Віктора Януковича Раїса Богатирьова володіла трьома квартирами в Києві, апартаментами в Ялті, дачею в Конча-Заспі і двома будинками в околицях столиці.

Про це повідомляє "Obozrevatel".

Зокрема, на чоловіка Богатирьової оформлено будинок в селі Підгірці біля Конча-Заспи. Цей маєток розташований на чотирьох ділянках двох садових товариств - "Арсеналець-6" і "Барвінок". На території знаходиться центральний триповерховий будинок, який обгороджений забором вище людського зросту.

Також є будинок охорони, вольєр, басейн, хозблок, садовий будинок, барбекю, тераса, навіс і тенісний корт.

Сусіди Богатирьових кажуть, що екс-міністр охорони здоров'я в Підгірцях не жила, а поселила там сина Олександра з родиною.

Ще один маєток Богатирьових знаходиться теж під Конча-Заспою, в селі Плюти. Він оформлений на другого сина-близнюка Богатирьової, Ігоря. У документації Державної архітектурно-будівельної інспекції маєток прописано як індивідуальний житловий будинок з гостьовим будинком, прибудовою, будинком охорони і господарською будівлею.

Насправді індивідуальний житловий будинок більше схожий на середньовічний замок. Цю триповерхову будівлю з шпилястим дахом важко не помітити з будь-якого куточка села Плюти. Замок розташовано на острівці, і однією стороною він виходить на озеро. Маєток Богатирьових має мощену каменем величезну набережну, кілька причалів, а крім гаражів для автомобілів, ще й елінг для човнів.

На території є сосновий бір, березовий гай, поруч - великий тенісний корт. Майже всі будівлі в маєтку - двоповерхові.

Сама Богатирьова жила на державній дачі в Конча-Заспі, яку їй виділили ще за часів президентства Віктора Ющенка. Це двоповерховий палац з колонадою на вході і басейном на території. За ним розташовано двоповерховий гостьовий будинок.

Також екс-міністр охорони здоров'я має відомчу квартиру в престижному районі Києва - на Печерську. Як встановили журналісти, Богатирьова там не жила і не бувала.

Майно Богатирьової було заарештовано в 2015 році.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", у вівторок, 27 серпня, в аеропорту "Жуляни" (Київ) затримали екс-міністра охорони здоров'я України часів Віктора Януковича, Раїсу Богатирьову.